Stage - Reisverslag uit Mahabalipuram, India van Yogini en Sanne - WaarBenJij.nu Stage - Reisverslag uit Mahabalipuram, India van Yogini en Sanne - WaarBenJij.nu

Stage

Blijf op de hoogte en volg Yogini en Sanne

13 Oktober 2012 | India, Mahabalipuram

13 oktober 2012

Yogini
Zoals jullie wel gemerkt hebben, hebben we al een poosje geen nieuwe update geplaatst van onze tijd in India. Dit komt omdat we erg druk met onze stage zijn.

Verder ben ik prima op mijn plek in India, en weet ik niet of ik nog wel naar Nederland terug wil ;-)

We lopen stage op een lokale overheidsschool, hier vlak bij het hostel. De school heeft 8 standards.

Het gaat er behoorlijk anders aan toe dan in Nederland, zo beginnen ze de ene dag om tien voor half tien, en de andere dag weer half 10, en de tijden dat de school uit gaat variëren ook nog wel eens tussen 10 over 4 en half 5. Ze beginnen de dag altijd met het ochtend gebed, ieder naar zijn eigen God en voor de overheid. Daarna gaan ze yoga doen. Pas tegen 10 uur begint de lesdag pas echt.

Mijn klasje is standard 3 en 4 samen de leerlingen zijn 8 en 9 jaar. In totaal heb ik 20 kinderen. 11 in standard 4 en 9 in standard 3. 9 jongens en 11 meiden. De kinderen zijn super enthousiast! Mijn eerste lessen heb ik inmiddels al gegeven. Vooral mijn tekenles over familie was erg leuk! Al was het wel lastig de kinderen duidelijk te maken, dat ze niet mijn huis en mijn familie moesten tekenen, maar uiteindelijk hebben ze echt leuke tekeningen gemaakt.

Het is soms behoorlijk chaotisch op de school, vooral als de juffen weer eens een vergaderen onder schooltijd, en iedereen uit alle klassen zomaar je klas binnenloopt. De juffen slaan soms ook behoorlijk hard met een stok of liniaal als de kinderen niet luisteren.

Ik ben ook nog een dag met een social worker op stap geweest om fieldwork te doen, we gingen gehandicapte kinderen bezoeken, erg verdrietig om te zien, hoe die kinderen er soms bij lagen, we moesten er foto’s van maken en reportages van schrijven.

We hebben treintickets geboekt naar New Delhi, want de laatste twee weken gaan we naar Delhi, Agra (Taj Mahal) en Jaipur. Een retourticket, Chennai  Delhi 2e class, sleeper class, kost hier dus gewoon omgerekend €16,67 per persoon!!! Zo goedkoop voor ruim 4000 km in totaal! Duurt dan weer wel 38 uur heen, en 38 uur terug…

Ik ben benieuwd naar volgende week, ik laat me verassen (elke dag in India is een verassing ;-) vooral in de bruiloft die we hebben heb ik veel zin!!!!

Volgende keer zijn we vast wat sneller met een nieuwe update.

Sanne

Ik geef les in standard 5, dit zijn alleen maar jongens! Over het algemeen luisteren de meiden behoorlijk goed maar de jongens… Die kunnen echt de klas afbreken! Vooral als de leerkracht weg is, dan is het één grote chaos. Verder is het een hele leuke groep hoor! ;)

De lessen zijn tot nu toe erg goed gegaan! De kinderen kunnen Engelse woorden wel spellen en lezen maar ze hebben geen idee wat het betekend. Ze hebben een Engels methode maar dat is alleen oplezen, ze oefenen dus alleen de uitspraak. Ik geef de Engels methode lessen maar daarnaast ook nog iedere dag een zelfverzonnen les waarbij ik de kinderen de betekenis van woorden leer.

We zijn, sinds we op de local school werken, echt een beroemdheid in het dorp! We kunnen niet eens rustig door het dorpje lopen omdat alle kinderen dan gelijk naar ons toe rennen onze naam schreeuwen. =( Wat wel grappig is is dat ze hier geen Sanne kunnen zeggen, iedereen zegt Sanna.

We zijn vorige week uitgenodigd door een leerkracht om naar zijn school te gaan in een dorpje vlakbij. Hier gingen we maandag naartoe. Het is een super kleine school! Ze hebben geen aparte lokalen, alle kinderen zitten in dezelfde ruimte. De groepen zijn als volgt: first and second standard samen, third and fourth standard samen en standard five apart. Toen we daar aankwamen zei de leerkracht dat ik de hele dag in standard five zou lesgeven en Yogini standard four. Dit had hij van tevoren helemaal niet verteld! Het was dus wel even improviseren maar het is uiteindelijk helemaal goed gekomen! We vonden het zelf zo leuk dat we nu iedere maandag naar die school gaan.

En de kinderen zijn ook alweer een tijdje terug in het hostel! Ik had ze zo gemist! Het betekend wel dat we nu echt geen moment rust hebben! Van 9:15 tot 16:15 stage en als we weer terug in het hostel zijn willen de kinderen met ons spelen. Daarnaast moeten we ook nog verslagen schrijven en ons voorbereiden op de les voor de volgende dag! Super druk dus! Het is vaak pas laat wanneer we in bed liggen.

Volgende week wordt echt leuk! Ma, di, woe stage. Woe avond Hindoestaanse bruiloft! =) Do morgen weer Hindoestaanse bruiloft (dezelfde) en vrijdag komen mijn ouders!! Er is dan ook een paar dagen geen school dus we gaan met z’n vieren naar Pondicherry! Daar hebben we zo veel zin in!

We hebben tegenwoordig super veel powercut, 16 uur op een dag! =O Echt niet leuk…

Bedankt allemaal voor jullie gebeden en leuke berichtjes. Voel me erg gezegend met zulke lieve vrienden en familie!

Volgende week komen de foto’s want dan hebben we weer een goede internetverbinding.

• 13 Oktober 2012 - 10:09

Van Veen J.C.G. (Opa):

Hallo dames,

Jullie verslagen met plezier gelezen.
    Het is fijn dat jullie het naar de zin hebben.
    Nog veel plezier en pret bij de bruiloft, ik lees daar graag een verslag van.
    Hartelijke groeten,

Opa

• 13 Oktober 2012 - 11:49

Ester:

Leuk leuk leuk meiden! vond het super leuk even met je geskypt te hebben San! Hou van jou! X

• 14 Oktober 2012 - 08:41

Erik En Wietske Tiemens:

ha Yogini en Sanne,

Klinkt goed al die verhalen van jullie, wat een belevenissen en een hele goede ervaring, je wordt dus meteen in het diepe gegooid daar, gaat er wel even anders aan toe dan in NL. En leuk dat jullie bij een bruiloft aanwezig mogen zijn!
    En Yogini, we hopen toch echt wel dat je weer terug komt, onze kids zouden dat wel erg gezellig vinden!!!
    Nou geniet ervan en ben benieuwd naar de foto's!

Groeten, Erik, Wietske, Ruben, Thomas, Eva en Sara.

• 15 Oktober 2012 - 11:08

Anne Marije En Alex:

Wauw, super om te lezen.
    Fijn om te lezen dat jullie zo genieten =).
    Veeel plezier aankomende week, en bij de bruiloft!
    San, ook veel plezier met je ouders!

• 17 Oktober 2012 - 13:00

Gerina:

Mooie berichten zo te lezen! Sanne.. wel weer terugkomen hoor!
    En wat gaaf dat je ouders komen Yogini!

Ik ben benieuwd naar die bruiloft.. dat zal wel weer bijzondere momenten met zich meebrengen!

Veel plezier en zegen verder bij alles wat er nog komen gaat!