Stage, vakantie
Blijf op de hoogte en volg Yogini en Sanne
17 November 2012 | India, Tambaram
Yogini
De laatste weken erg druk met stage! Veel lesgeven, lessen voorbereiden. Het gaat een stuk beter als in het begin. Van de CSI school (school van de Church of South India) waar we elke maandag heen gaan hebben we al onze beoordeling binnen een A (excellent). De lessen die ik geef zijn voornamelijk lessen over dingen als fruit, dieren, parts of the body. En dergelijke onderwerpen. Het is best een uitdaging om je met weinig materialen te redden. Maar gelukkig verkopen ze in Kanchipuram veel posters en ander bruikbaar materiaal. Je moet trouwens wel vaak nieuwe krijtjes kopen want vaak zijn je krijtjes aan het eind van de dag spoorloos verdwenen. Maar goed het is niet bepaald duur hier!
We hebben nog een cycloon gehad vorige week maar het viel gelukkig in de plaatst waar wij waren wel mee.
Nu nog alleen deze week stage, en dinsdag is het Diwali één van de belangrijkste hindoefeesten, ze zijn al overal vuurwerk aan het afsteken. Ik ben benieuwd! (al ben ik niet zo’n fan van vuurwerk)
Nog even veel tijd met de kinderen in het hostel doorbrengen, en nog even genieten van de laatste week op deze plaats want zaterdag gaan we weg uit het hostel, en zondag de 18e gaan we per trein (38 uur) naar Delhi. Waar we een week verblijven, dan gaan we door naar Jaipur en daarna naar Agra. Ik ben heel benieuwd naar onze rondreis en heb er heel erg zin in!
Groetjes Yogini
Sanne:
Vrijdag 19 oktober kwamen mijn ouders! Super leuk om ze hier in India te zien! Ze waren hiervoor 2 weken bij mijn broer in Nepal geweest en waren daarna een weekje op bezoek gegaan bij vrienden in Noord-India. Rond 6 uur in de avond kwamen ze aan in Chennai. Ze waren erg moe dus na even gepraat te hebben en de cadeautjes, die ze voor ons en de kinderen hadden meegenomen, uitgepakt te hebben gingen ze slapen.
Mijn ouders hadden een hotel geboekt in Pondicherry van 20 tot 23 oktober. We hebben in India alleen nog maar mooi weer gehad maar net toen mijn ouders kwamen waren de weersvoorspellingen slecht. Gelukkig viel het uiteindelijk wel mee. Pondicherry was heel mooi. Yogini en ik vonden het erg fijn om er even tussenuit te gaan. Eindelijk weer in een bed slapen dat groot genoeg is en douchen onder een normale douche. Pondicherry is een behoorlijk grote en best toeristische stad. De boulevard en winkelstraat worden druk bezocht en zijn dus erg gezellig. Als het aan Yogini en mij lag gingen we iedere dag winkelen (er waren normale westerse winkels! =D) maar helaas hadden we daar niet zoveel tijd voor. Heb nog wel wat gekocht, 2 paar all stars voor maar 40 euro!! =O Echt super goedkoop!
Het strand van Pondicherry is niet zo mooi (allemaal stenen). We hebben we een fiets gehuurd en gingen op weg naar een mooi zandstrand iets buiten de stad. Het was uiteindelijk helemaal niet zo’n heel mooi strand. De gevolgen van de tsunami van 8 jaar geleden waren nog duidelijk te zien! Hele delen van de kust waren weggeslagen. Je zag wegen en huizen die voor de helft waren afgebroken en alleen nog maar ruïnes waren, heel triest! De zee was super wild! Toch hebben we nog even gezwommen. De hoge golven vond ik wel leuk! Toen we het zat waren gingen we naar een resort waar we in het zwembad gezwommen hebben en hebben gegeten. Yogini en ik hebben een hele goede tijd in Pondicherry gehad, lekker even ontspannen en genieten! Toen we weer gingen had mijn vader een taxi geboekt (super chill) zodat we niet met de bus hoefden. We zijn ook nog naar het hostel gegaan omdat m’n ouders daar erg benieuwd naar waren. De kinderen waren heel blij om ze te zien! Daarna hebben we m’n ouders de school laten zien waar we les geven. 24 oktober vertrokken mijn ouders weer en zijn Yogini en ik weer terug naar het hostel gegaan.
17 November 2012 - 18:08
Ester:
Leuk Sannie!! -
19 November 2012 - 10:17
Erik En Wietske Tiemens:
ha Yogini,
Nou veel plezier nog daar in India! Geniet nog van de laatste weken daar! En wij vinden het natuurlijk erg leuk om je straks weer te zien!
Groeten, Erik, Wietske, Ruben, Thomas, Eva en Sara. -
20 November 2012 - 14:08
Gerda Groothuis:
Leuk om de verslagen te lezen! Geniet nog even lekker van de tijd, voor je het weet zit je hier weer tussen de regen, sneeuw en pepernoten buien!!! -
20 November 2012 - 19:08
Coby Van Wijhe:
Leuk om jullie verhaal te lezen. Wij kijken ook terug op een paar super gezellige dagen samen met jullie.
Geniet van jullie vakantie ............. jullie hebben het verdiend!